Over Corum

Over Corum

CORUM Asset Management is opgericht in 2011 en heeft vestigingen in Parijs (het hoofdkantoor), Amsterdam, Wenen, Londen, Dublin, Lissabon, Genève en Singapore. Met ruim 3 miljard euro aan activa onder beheer is CORUM in 9 jaar tijd uitgegroeid tot een van de marktleiders op het gebied van investeringsoplossingen.

Momenteel biedt CORUM een tweetal vastgoedfondsen in Nederland aan, te weten CORUM Origin en CORUM XL. De CORUM fondsen zijn SCPI's (Société Civile de Placement Immobilier) en worden beheerd door beheermaatschappij CORUM Asset Management.

De aanpak van gediversifieerd investeren in de sectoren kantoren, winkels, industrie, hotels, logistiek en gezondheidszorg – alsook verspreid over zestien landen wereldwijd – leidt tot succes. CORUM won in Frankrijk met zijn fondsen de afgelopen drie jaar de prestigieuze Le Particulier Award; CORUM Origin werd uitgeroepen tot beste vastgoedfonds, CORUM XL tot meest veelbelovende vastgoedfonds van 2019.

CORUM Asset Management bestaat uit een team van multidisciplinaire professionals die, dankzij hun kennis van de vastgoedmarkten en de ervaring in het bedrijfsleven, een pragmatisch en innoverend beleid voeren. Bekijk het directieteam en uw lokale professionals onder 'Het management'.

CORUM onderscheidt zich op een drietal zaken van andere spelers in de markt: Het dividend wordt maandelijks uitbetaald, het verworven dividend kan eenvoudig herbelegd worden en vanaf 50 euro per maand kan er periodiek geïnvesteerd worden. Hiermee kan er in eigen tempo een vastgoedportefeuille opgebouwd worden. Ongeacht welk fonds. Een unicum in de branche.

Hoewel dit beleggen op maat geen onderscheid maakt in het type fonds, verschillen CORUM Origin en CORUM XL wel degelijk van elkaar. CORUM Origin investeert alleen in vastgoed in de Eurozone. Het betreft een langetermijninvestering, waarbij de maandelijkse huuropbrengsten (direct rendement) hoger zijn.

CORUM Origin heeft een direct rendement doelstelling van 6%. Bij CORUM XL wordt opzoek gegaan naar gedegen vastgoed wereldwijd, met uitzondering van Frankrijk, welke op termijn sneller meer waard wordt. Het indirecte rendement kan hierdoor hoger zijn. CORUM XL heeft een direct rendementsdoel van 5% en een effectief rendement over 10 jaar van 10% (niet gegarandeerd). Kortom CORUM Origin focust op een hoger maandelijks dividend en CORUM XL streeft naar een waardevermeerdering van de portefeuille.

CORUM aandelen zijn een vastgoedbelegging. Dit betreft een belegging voor de lange termijn waarbij een risico op verlies van kapitaal bestaat door veranderingen in de vastgoedmarkten en valutakoersen. Inkomsten zijn niet gegarandeerd, deze zijn afhankelijk van de prestaties van het fonds. Wij adviseren een beleggingshorizon van 8-10 jaar. De liquiditeit is beperkt, de beheermaatschappij garandeert de terugverkoop van de aandelen niet. En zoals bij elke investering zijn prestaties uit het verleden geen garantie voor de toekomstige prestaties.