In de media
Vermogensbeheerder CORUM Investments verhuurt aan verscheidene bekende retail namen
09.12.2020
CORUM Investments is verhuurder van verschillende hoogwaardige retailobjecten in Europa. In het vastgoed dat CORUM Investments in Nederland beheert, zitten opmerkelijk veel bekende retailers. Onder andere Gamma Bouwmarkten, supermarktketen Albert Heijn en elektronicaverkoper MediaMarkt mag CORUM tot zijn huurders rekenen.

CORUM Investments is sinds 2012 actief op de commerciële vastgoedmarkt. Waar destijds werd begonnen met het kopen van vastgoed in Frankrijk, beheert CORUM nu vastgoed in 16 landen, waaronder Nederland. In het vastgoedfonds CORUM ORIGIN, een van de twee vastgoedbeleggingsfondsen die CORUM aanbiedt in Nederland, is Nederlands vastgoed zelfs goed voor een kwart van de vastgoedportefeuille. Verreweg het grootste stuk van de taart.

Wat opvalt is dat veelal retailers die vertrouwd zijn in het Nederlandse winkelstraatbeeld of niet weg te denken zijn op woonboulevards, de panden van CORUM huren. Onder de huurders bevinden bijvoorbeeld de bouwmarkten GAMMA en Praxis en modezaken als Bershka en de H&M. Ook drogisterij Kruidvat, de supermarkten Jumbo en Albert Heijn en bioscoop Pathé huren van CORUM.

CORUM Investments is overigens niet alleen actief in de retailbranche, de vastgoedportefeuille van de vermogensbeheerder is zeer divers, met vastgoed in verschillende sectoren. Op deze manier worden risico’s gespreid en kan een potentieel stabiel rendement worden geboden. Het aandeel Kantoren – waaronder het Europees hoofdkantoor van FedEx in Hoofddorp en de Adecco Group in Zaltbommel – torent ruimschoots boven de andere sectoren uit, gevolgd door de sectoren Hotels (o.a. Novotel Schiphol en Hotel Indigo in Den Haag), Industrie, Logistiek en Zorg.

Door deze diversificatie zal CORUM Investments ook in 2020 zijn niet-gegarandeerde doelstelling van 6% rendement behalen, ondanks de zeer uitdagende marktomstandigheden van dit jaar. De dividenduitkering in november bleek wederom in lijn met deze verwachting. Frédéric Puzin, voorzitter van CORUM, zegt hierover: “Door de diversificatie kan het risico gespreid worden en wordt CORUM Investments niet overmatig blootgesteld aan de crisis die een bepaalde sector of een bepaald land treft. Ook de centrale rol van de huurder in het vastgoed is cruciaal; zo is de solidariteit van de huurder, evenals zijn engagement op de lange termijn en onze nauwe relatie met de huurder erg van belang.”

Dat CORUM Investments ook dit jaar een goede performance laat zien, blijft niet onopgemerkt. In oktober ontving het de titel ‘Beste aanbieder van beleggingsproducten in vastgoed 2020’ tijdens de uitreiking van de Cashcow Awards. Deze prijs geeft vertrouwen voor de toekomst, die er ondanks het turbulente jaar 2020 voor CORUM Investments goed uitziet.