In de media
Eerste CORUM-vastgoedinvestering aan de overkant van de Atlantische Oceaan een feit
07.01.2021
CORUM XL breidt zijn terrein uit en voegt een vastgoedobject in Canada toe aan zijn portefeuille.

Op 17 december 2020 heeft CORUM XL een nieuwe dimensie aan zijn strategie toegevoegd door als eerste SCPI (Société Civile de Placement Immobilier) aan de overzijde van de Atlantische Oceaan te investeren. Door de aankoop van een vastgoedobject in Canada blijft CORUM XL zich diversifiëren buiten de eurozone.

canada-endoceutics-montreal-png


Het industriële pand is gelegen in het gebied van Groot-Montréal, in de provincie Québec. Het gebied is de thuisbasis van veel bedrijven in de logistieke en industriële sector, omdat het gemakkelijk bereikbaar is voor de transport; per vliegtuig, boot of over de weg, zowel vanuit Canada als de Verenigde Staten (op minder dan 100 km afstand). 

De huurder is een bedrijf in de farmaceutische industrie, dat behandelingen voor vrouwenpathologieën ontwikkelt en produceert. Sinds 2016 werken ongeveer 100 medewerkers op deze locatie. De huurder is tevens de verkoper van het gebouw. Het heeft regelmatig geïnvesteerd in werkzaamheden om te voldoen aan de farmaceutische regelgeving en heeft een 20-jarige huurovereenkomst gesloten met CORUM XL. Het rendement op de overname is 6,85%*.

canada-montreal-png

 

cancada-montreal-bis-png


Canada was door het research- en developmentteam van CORUM al vroeg geïdentificeerd als een land dat investeringsmogelijkheden kon bieden: een gevestigde vastgoedmarkt, een valuta onderaan de cyclus en een stabiel economisch en politiek klimaat.

Het kostte het investmentteam een jaar van onderzoek om een vastgoedobject te vinden dat voldoet aan de criteria van CORUM XL, met name omdat het gebied rond Groot-Montréal een zeer competitieve markt is, die erg in trek is bij investeerders en waar de kansen zeldzaam zijn. 

Investment Director Philippe Cervesi: "CORUM heeft een zeer Europees imago, aangezien we via onze drie SCPI's in maar liefst 16 landen aanwezig zijn. Dat is veel. Nu zetten we een nieuwe stap en verruimen we ons imago door als eerste SCPI te investeren buiten Europa, in Canada. "

Canada is het twaalfde land waarin CORUM XL investeert.   

Bekijk de video over onze strategie achter de acquisitie in Canada:

 * Rendement bij acquisitie: rendement van het vastgoed op de dag van de acquisitie, d.w.z. de jaarlijkse huur ten opzichte van de aankoopprijs inclusief alle kosten van het vastgoed (inclusief registratierechten en marketingkosten). Rendement bij acquisitie is geen betrouwbare indicator voor de toekomstige prestaties van CORUM XL. 

Het kopen van aandelen in CORUM XL is een vastgoedinvestering. Zoals elke vastgoedinvestering is het een investering op lange termijn met een beperkte liquiditeit. Wij adviseren een investeringsperiode van 10 jaar. Deze belegging brengt risico's met zich mee; er is een risico van kapitaalverlies en inkomsten zijn niet gegarandeerd en zullen afhankelijk zijn van de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt en de valutakoersen. Houd er rekening mee dat CORUM Asset Management geen garantie biedt voor de terugkoop van aandelen. Zoals bij elke belegging bieden in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor toekomstige resultaten.