TOUTSURMESFINANCES
ToutSurMesFinances
ToutSurMesFinances
In de media
De SCPI TOP-awards: CORUM pakt 3 prijzen
18.10.2019
CORUM wint 3 prijzen voor CORUM Origin en CORUM XL.

Voor het tweede jaar op rij heeft ToutSurMesFinances.com de TOP SCPI-awards 2019 uitgereikt, die de beste SCPI's erkennen voor hun prestaties in verschillende categorieën door een onafhankelijke jury. 

 

jonathan wasserman

Jonathan Wasserman, Commercieel Directeur CORUM, 16 oktober 2019 bij de awarduitreiking

 

CORUM is de enige vastgoedbeheermaatschappij die dit jaar 3 prijzen heeft gewonnen, waaronder de gouden TOP award "Grand prix du jury" voor CORUM Origin, en de "coup de cœur" van de juryleden die unaniem werd toegekend.

Het oordeel van de jury: "CORUM Origin blijft zich in Europa onderscheiden met zijn opportunistische beleggingsstrategie en positioneerde zich onlangs in Finland en Italië, twee landen in de eurozone waar de investeringen in 2018 daalden. Een anticyclische strategie die resulteerde in een verdere stijging van de koers van het aandeel op 1 juni, de 6e stijging sinds 2012. Dit alles met een rendement bovenaan de ranglijsten sinds de oprichting, een bezettingsgraad die nog altijd dicht bij de 100% ligt en een origineel distributiemodel."
 

Hiernaast werd aan CORUM XL de zilveren TOP award voor "Best Newsletter" toegekend vanwege onder andere het ontwerp, de transparantie en kwaliteit van de informatie en de snelheid waarmee de kwartaalnieuwsbrief naar de aandeelhouders wordt verzonden.

De bronzen TOP award "Beste SCPI, jonger dan 10 jaar" werd eveneens gewonnen door CORUM Origin vanwege de kwaliteit van het managementteam, de originaliteit van de positionering, de relevantie van de strategie en de middelen om deze te implementeren.


De volledige lijst met winnaars vindt u op
 ToutSurMesFinances 


Methodologie ToutSurMesFinances: Onze methodologie is gebaseerd op een analyse van lange termijn gegevens gebaseerd op informatie verzameld van respondenten op een beveiligd Extranet en gevalideerd door Quantalys. De jury van de SCPI TOP's 2019 is samengesteld uit persoonlijkheden uit de wereld van het sparen en onroerend goed die geen enkele band hebben met SCPI managers of distributeurs. In 2019 bestaat de jury uit Jean-François Bay, CEO van Quantalys; Philippe Crevel, econoom en secretaris-generaal van de Cercle de l'Epargne; Jérôme Dedeyan, voorzitter van ERES; Xavier-Alexandre Lacoste, voorzitter van Soveico; Henry Buzy-Cazaux, voorzitter van het Institut du management des services immobiliers (IMSI), Sophie Sanchez, hoofd van de institutionele MVO-relaties van Eiffage; Olivier Brunet, medestichter en mede-oprichter van MVO-organisaties in Eiffage; Olivier Brunet, mede-oprichter van ToutSurMesFinances.com.