In de media
Corum zet expansie voort met nieuwe vastgoedobjecten in Europa én het Verenigd Koninkrijk
18.11.2019
Persbericht: Amsterdam 18 november 2019 - Met negen vastgoedaankopen in vijf landen heeft Corum de expansie in Europa voortgezet. De aankopen zijn gedaan door de in Nederland beschikbare vastgoedfondsen Corum XL en Corum Origin.

Corum XL en Corum Origin zijn gediversifieerde fondsen met spreiding in verschillende locaties, sectoren en valuta’s. Met de nieuwe aankopen hebben de fondsen beleggingen in 15 landen. De aankopen van Corum XL bestaan uit een pand in het Italiaanse Triëst en vijf panden in het Verenigd Koninkrijk. Algemeen directeur Vincent Dominique: “Het Verenigd Koninkrijk is een land dat ons een mooie kans biedt voor diversificatie, zowel geografisch, met vastgoedbeleggingen in Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland, als per type vastgoed, met kantoor-, bedrijfs- en winkelpanden.”

De aankopen in het Verenigd Koninkrijk tonen een visie en strategie van Corum die anticipeert op de bewegingen in de markt. Afgelopen augustus zakte het Britse pond naar een historisch lage koers, waarop het bedrijf besloot over te gaan tot de koop van de vijf vastgoedobjecten. Eind september eindigde de koers weer op een hoger niveau, waardoor een wisselkoerswinst van bijna € 2,5 miljoen was gerealiseerd. Corum geeft hierbij wel aan dat hun beleggingen in het Verenigd Koninkrijk langetermijninvesteringen zijn. De investeringsmaatschappij is ervan overtuigd dat het pond na Brexit zal stijgen, dat beleggers weer terugkeren en dat de vastgoedprijzen weer gaan stijgen.

Corum nu ook in alle Baltische Staten

De aankopen van Corum Origin bestaan uit drie winkelpanden in Ierland, Spanje in Litouwen. Met de aankoop in Litouwen vergroot Corum zijn aanwezigheid naar alle drie de Baltische staten. Frédéric Puzin, Voorzitter van Corum AM: “Afgelopen kwartaal heeft CORUM Origin zijn groei in Europa voortgezet met een 13de land: Litouwen. Dit land heeft goede economische kerncijfers (inflatie van 4%, werkloosheid onder 7% en een bbp-groei van ruim 4%) en is een echte motor voor de regio. Alleen al de agglomeratie van Vilnius vertegenwoordigt 20% van het bbp van alle Baltische landen.”

Prijswinnaars naar Nederland

De prijswinnende fondsen Corum XL en Corum Origin zijn sinds de zomer van 2019 beschikbaar in Nederland. In thuisland Frankrijk is de vermogensbeheerder ondertussen een gevestigde naam en heeft het vermogensopbouw voor particulieren mogelijk gemaakt. Bij Corum kunnen particulieren al vanaf €189 beleggen.


Klik hier voor meer informatie over onze vastgoedfondsen.
 

Afbeelding: Corum XL acquisitie: Vodafone Group PLC in Stoke-on-Trent