Het leven van het vastgoedfonds
Coronavirus: bericht van CORUM-voorzitter Frédéric Puzin
20.03.2020
Coronavirus: bericht van CORUM-voorzitter Frédéric Puzin.

Beste mevrouw, beste meneer,

Vanwege het Coronavirus dat heel Europa treft, verwachten we dat we voor het eerst sinds negen jaar onze prognose voor het komende jaar moeten bijstellen. U kunt echter rekenen op onze sterke betrokkenheid en onze flexibiliteit om uw investeringen op lange termijn te beschermen. De uitzonderlijke omstandigheden waar we momenteel mee worden geconfronteerd, weerhouden ons er dan ook niet van om te blijven doen wat u van ons gewend bent, lange termijn denken.

Doch vraagt deze situatie uiteraard ook om een korte termijn aanpak voor het consolideren van uw dividenden. Vandaar dat onze Asset Management-, Fundmanagement- en Researchteams ook nu nauw samenwerken om de huurinkomsten veilig te stellen. Zo is er een Daily Corona Committee opgericht die alle huurdersverzoeken naar aanleiding van de Corona-situatie dagelijks behandelen. Zij monitort de ontwikkelingen met betrekking tot de ontvangen verzoeken, bedenkt voor elk verzoek een plan van aanpak en neemt hierover een beslissing.

Het Asset Managementteam voert vervolgens maatwerk uit met zijn huurders, want elk verzoek vraagt om een unieke oplossing. Het team strijdt hierin voor de belangen van onze investeerders en in sommige gevallen betekent dit de huurder uitstel van betaling geven. Wij zijn er immers allen bij gebaat om de activiteiten zo snel mogelijk weer op gang te brengen en zo de performance van onze fondsen op peil te houden.

Ten slotte, wij grijpen de huidige situatie tevens aan om onze werkzaamheden en samenwerkingen te revalueren zodat we hier allen niet alleen béter uitkomen, maar ook goed voorbereid zijn op de ontwikkelingen op korte én lange termijn.

U kunt erop rekenen dat wij u regelmatig op de hoogte zullen houden van de situatie en van de eventuele maatregelen die we met de huurders afspreken.

Frédéric Puzin en het gehele team van CORUM