In de media
4 goede redenen om de voorkeur te geven aan Corum boven directe huurinvesteringen
15.08.2019
Wist u dat er andere manieren zijn om te investeren in ‘steen’ dan direct investeren? Een SCPI (de Franse term voor een burgerlijke vennootschap voor onroerende belegging) laat iedereen toe om te investeren in verhuur van vastgoed via een verzameling van commerciële gebouwen die vaak ontoegankelijk zijn voor investeerders.

Ontdek hieronder 4 goede redenen om in de oplossingen van Corum te investeren

1. Betaalbare investeringsmogelijkheden voor alle budgetten

Het is mogelijk om met een startkapitaal van enkele honderden euro's te investeren in het ‘vastgoed’. De prijs van CORUM Origin is sinds 1 juni 2019 € 1.090,- en van CORUM XL € 189,-. Dit heeft niets te maken met de directe investering waarvan de prijzen in veel grote Franse steden zijn gevlamd, vooral vanwege de historisch lage rentetarieven.

2. Risicodiversificatie

Investeren in huurvastgoed is niet zonder risico’s: onbetaalde schulden, leegstand ... Door het aantal gebouwen in eigendom, de verschillende typen en het aantal huurders te verveelvoudigen, stellen de CORUM-oplossingen de investeerders in staat hun investering te bundelen. CORUM Origin en CORUM XL hebben een vastgoedportefeuille van meer dan 200 gebouwen en huurders in de eurozone en daarbuiten.

3. Investeringen zonder grenzen en zonder management gedoe

Met de oplossingen van Corum wordt investeren in vastgoed in Europa niet alleen mogelijk, maar ook gemakkelijk. Geen zorgen meer over het beheer van het vastgoed dat we hebben: onvoorziene werkzaamheden, waterschade, maar ook de selectie van de aan te kopen gebouwen, het zoeken van huurders, de controle van in- en uitgangen, het innen van de huur: Corum zorgt voor alles, in ruil voor een management fee.

4. Een aantrekkelijk rendement

In 2018 lag het gemiddelde rendement van SCPI’s tussen 4,4% en 4,5% netto. Met een vastgoedportefeuille van bijna € 2 miljard is Corum verder gegaan met twee van haar ambitieuze oplossingen. Zo heeft CORUM Origin sinds haar oprichting in 2012 elk jaar meer dan 6% aan inkomsten uitgekeerd en heeft het in 2018 zelfs 7,28% betaald. Dit rendement lag voor CORUM XL zelfs op 7,91%, waarmee de investeringsoplossing op de hoogste trede van het podium staat.


Lees het originele Franse (volledige) artikel op Challenges.fr.