Bricofer
Vigliano Biellese - Italie
Retail
CORUM Origin
picto 39345 m²
picto AEM prijs 43M€
picto Ingebouwd N/A
picto Rendement 7.78%
picto Vaststaande toezegging 12.5 corum_front.years
picto Verworven op 08/05/2020
Gebouw

CORUM Origin versterkt zijn portefeuille in Italië door de aankoop van een portefeuille van vijf activa, waaronder vier bouwmarkten onder de vlag van de Bricofer Group en een opslagmagazijn, voor een totaal rendement van 7,78%.

De winkels bevinden zich in Noord-Italië (Vigliano Biellese, Osasco, Alexandrië) en op Sardinië (Olbia), terwijl het magazijn in het centrum van het land ligt (Attigliano, op een uur rijden van Rome).

De overname van de portefeuille is in verschillende fasen verlopen:

  • Mei 2019: overname van de Osasco-, Alexandria- en Olbia-winkels (respectievelijk gebouwd in 2009, 2013 en 2015)
  • December 2019: aankoop van opslagruimte in Attigliano (gebouwd in 2019)
  • Mei 2020: aankoop van de laatste winkel in Vigliano Biellese (gebouwd in 2004)

Deze vijf activa vertegenwoordigen al een langetermijnbelegging aangezien de portefeuille een gemiddelde leaseperiode van 12,5 jaar heeft.

De huurder
Bricofer

De Bricofer Group is vandaag een van de leiders van de doe-het-zelf markt in Italië achter de Leroy Merlin Group, die in het hele land actief is met een multi-merk en multi-kanaals bedrijfsmodel.

Het begon allemaal met de opening van een kleine ijzerwarenwinkel in Rome door Aldo Pulcinelli in 1979. Tien jaar later zag een van zijn zonen, Massimo, de huidige algemeen directeur, een kans en creëerde hij zijn eigen distributienetwerk van franchisevestigingen, dat vandaag de dag het grootste 100% Italiaanse doe-het-zelfnetwerk is.

Vandaag de dag zijn er bijna 100 winkels in 18 regio's in Italië, die meer dan 50.000 artikelen verkopen.

In de afgelopen jaren heeft de groep een echt expansiebeleid gevoerd door de overname van verschillende doe-het-zelfketens zoals Ottimax en Self.

immeuble
carte
Download de datasheet van dit gebouw
CORUM Origin
Sinds de oprichting in 2012 heeft Corum Origin steevast meer dan 6% rendement op jaarbasis gegenereerd voor zijn klanten met een gediversifieerd vermogen in verschillende landen in de eurozone.