Kuehne+Nagel
Ljubljana - Slovénie
Logistiek
CORUM Origin
picto 4597 m²
picto AEM prijs 6.01M€
picto Ingebouwd 2019
picto Rendement 7.09%
picto Vaststaande toezegging 9.5 corum_front.years
picto Verworven op 12/02/2020
Gebouw

In Ljubljana, Slovenië, heeft CORUM Origin een nieuw logistiek centrum verworven. Gelegen in het internationale luchthavengebied, ligt het op het kruispunt van de handel tussen Oost- en Midden-Europa. Hoofdstad en economisch centrum van het land, Ljubljana heeft 280.000 inwoners in de kern van de stad en 495.000 in zijn nabije omgeving. Onder de bevolking zijn meer dan 25.000 studenten, waardoor het een jonge en dynamische stad is, die ook profiteert van belangrijke industriële activiteiten.

Het gebouw is in 2019 opgeleverd, beslaat 4.597 m² en voldoet aan de laatste normen en standaarden. Het werd exclusief voor de Kuehne+Nagel Groep (K+N) op maat ontworpen en bevat de technische elementen die nodig zijn voor de dagelijkse bedrijfsvoering, zoals bijvoorbeeld een grote aanlegplaats. Het integreert ook de mogelijkheden van "cross-docking". Deze manier van organiseren heeft als doel de aanvoer- en scheepvaartstromen te sorteren.

CORUM Origin heeft deze transactie uitgevoerd in het verlengde van een eerdere acquisitie in december 2018: het eerste logistieke centrum van K+N, gelegen naast dit tweede gebouw.

Deze twee acquisities profiteren van dezelfde huurvoorwaarden, namelijk een 9,5-jarige huurovereenkomst, waarbij alle kosten en bedrijfskosten uitsluitend door de huurder worden gedragen.

Het netto-aanvangsrendement bedraagt ongeveer 7,09%, met een totaal investeringsvolume van € 6,01 miljoen.

De huurder
Kuehne+Nagel

De Kuehne+Nagel Group, opgericht in 1890, is een van de wereldleiders op het gebied van logistiek en supply chain management. Met 1.300 vestigingen en 79.000 medewerkers is de groep wereldleider in het zeevervoer, de op één na grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld en een van de drie grootste wegtransportbedrijven in Europa.

immeuble
carte
Download de datasheet van dit gebouw
CORUM Origin
Sinds de oprichting in 2012 heeft Corum Origin steevast meer dan 6% rendement op jaarbasis gegenereerd voor zijn klanten met een gediversifieerd vermogen in verschillende landen in de eurozone.