Castorama
Lublin - Pologne
Retail
CORUM XL
19279 m²
AEM prijs 26M€
Ingebouwd 2017
Rendement 7%
Vaststaande toezegging 15 corum_front.years
Verworven op 12/12/2019
Gebouw

CORUM XL heeft in één enkele transactie drie Castorama bouwmarkten in Polen overgenomen. Ze bevinden zich in Lublin, Chelm en Swarzedz. Lublin is een stad met 340.000 inwoners met verschillende universiteiten en een internationale luchthaven. Chelm is een stad met 63.000 inwoners in het oosten van het land, niet ver van Lublin. Ten slotte ligt Swarzedz in het centraal-westelijke deel van Polen, in het grotere gebied van Poznan, dat meer dan 530.000 inwoners telt.

De gebouwen werden op maat gemaakt om te voldoen aan de specificaties van Castorama, de enige huurder. De eerste twee, in Poznan en Lublin, werden geleverd in 2012, en in 2017 voor Chelm. Deze drie troeven voldoen dus aan de normen van de grootwinkelbedrijven in de doe-het-zelfsector (commerciële oppervlakte op de begane grond en een buitenexpositieruimte voor tuinbouwproducten).

Castorama heeft 3 nieuwe huurovereenkomsten gesloten met een vaste looptijd van 15 jaar. Alle onderhoudskosten en uitgaven kunnen op de huurder worden verhaald.

De huurder
Castorama

Castorama is een merk van de Kingfisher Group. Kingfisher is de grootste distributeur van doe-het-zelfapparatuur in Europa. De Groep heeft ongeveer 74.000 mensen in dienst en exploiteert meer dan 1.150 winkels onder merken als B & Q, Castorama, Screwfx en Brico Dépôt. De geconsolideerde omzet van Kingfisher bedraagt meer dan 11,5 miljard euro per jaar.

Download de datasheet van dit gebouw
CORUM XL
Corum XL, opgericht in 2017, is de eerste SCPI die in de eurozone en daarbuiten is geïnvesteerd. Bij CORUM XL wordt opzoek gegaan naar gedegen vastgoed wereldwijd, met uitzondering van Frankrijk, welke op termijn sneller meer waard wordt. Het indirecte rendement kan hierdoor hoger zijn.